2018. június:

  • A kivitel értéke 9,6 milliárd euró (3080 milliárd forint), a behozatalé 8,5 milliárd euró (2749 milliárd forint) volt.

2018. júniusban az egy évvel korábbihoz képest:

  • Euróban kifejezve az export értéke 9,1, az importé 8 százalékkal emelkedett. (Csökkent az euróövezet külkereskedelmi többlete.)
  • A külkereskedelmi aktívum 165 millió euróval nőtt. (Az egyenleg 46 millió euróval kevesebb az első becslésben közölt értéknél.)
  • A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala importban 5,8, exportban 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 1,1 százalékkal romlott. A forint árfolyama az euróhoz viszonyítva 4,7, a dollárral szemben 0,7 százalékkal leértékelődött.
  • A gépek és szállítóeszközök 2017. júniusi áron számított kereskedelme a kivitelben 11, a behozatalban 8,2 százalékkal növekedett. A közúti járművek exportjának kismértékű növekedését a személygépkocsik és azok alkatrészeinek forgalomváltozása eredményezte. Az energiafejlesztő gépek és berendezések exportja pár százalékkal mérséklődött, importja viszont több mint tizedével esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A híradástechnikai, hangrögzítő és -lejátszó készülékek importja kismértékben, exportja viszont közel ötödével emelkedett. A növekedés importoldalon a mobiltelefonok, exportoldalon az autóvezetést segítő radarkészülékek forgalomváltozásával függ össze. A villamos gépek, készülékek és műszerek behozatala több mint tizedével bővült. A növekedésben az áramkör kapcsolására és védelmére szolgáló készülékek, valamint az elektronikus integrált áramkör importja dominált.
  • A feldolgozott termékek exportvolumene 9,2, az importé 7,3 százalékkal nőtt. A gyógyszerek, gyógyszerészeti termékek kivitele több mint negyedével, behozatala több mint harmadával növekedett. A műanyag-alapanyagok exportja közel tizedével, importja alig emelkedett. A szakmai, tudományos ellenőrző műszerek forgalma mindkét irányban kismértékben változott: kivitele csökkent, behozatala nőtt az előző év azonos időszakihoz képest. Importban és exportban egyaránt az automata szabályozó- vagy ellenőrző műszerek és azok alkatrészeinek forgalomváltozása dominált. A vas és acél forgalma importoldalon kissé, exportoldalon több mint hatodával bővült, a növekedést mindkét oldalon a síkhengerelt vastermékek forgalomváltozása eredményezte. A színesfém kivitele kismértékben, behozatala közel tizedével emelkedett, mindkét oldalon a megmunkálatlan alumínium, az alumíniumrúd és -profil, valamint az alumíniumlap, -lemez és -szalag forgalma dominált. Az egyéb fémtermékek forgalma mindkét irányban enyhén növekedett az előző év azonos időszakának szintjéhez képest.
  • Az energiahordozók importvolumene 4, exportvolumene 7,9 százalékkal mérséklődött. A kőolaj és kőolajtermékek behozatala több mint tizedével csökkent, kivitele viszont közel ugyanekkora mértékben emelkedett. A természetes és mesterséges gáz importja közel tizedével bővült. A villamos energia behozatalában minimális növekedés mutatkozott, exportja felére csökkent.
  • Az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportvolumene 2,5 százalékkal csökkent, az importé 3,8 százalékkal bővült. A gabona és gabonakészítmények exportja harmadával esett vissza, importja több mint tizedével nőtt. A kivitelben a búza és a nem vetési célú kukorica forgalomcsökkenése, a behozatalban a kenyér és más pékáru forgalomnövekedése dominált. A hús és húskészítmények exportja és importja egyaránt az élelmezési célú baromfi forgalomváltozása miatt emelkedett. Az ital és dohány exportja közel harmadával, importja kismértékben nőtt. A növekedés importban a feldolgozatlan dohány, a malátából készült sör és az ásványvíz, exportban az ásványvíz, valamint a cigaretta és a szivar forgalmában bekövetkezett változásnak tulajdonítható.
  • Az EU tagállamaiba irányuló kivitel volumene 11, a behozatalé 5,4 százalékkal emelkedett. A külkereskedelmi többlet 390 millió euróval növekedett, és 1246 millió eurót tett ki. Az export 81, az import 76 százalékát bonyolítottuk le ebben a viszonylatban.
  • Az EU-n kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a kivitel volumene 0,3 százalékkal mérséklődött, a behozatalé viszont 10 százalékkal emelkedett. A külkereskedelmi mérleg ebben a viszonylatban 224 millió euróval romlott, és 222 millió eurós passzívumot mutatott.

2018. január-júniusban:

  • A kivitel értéke 53,4  milliárd euró (16 756 milliárd forint), a behozatalé 49,2 milliárd euró (15 426 milliárd forint) volt.

2018. január-júniusban az egy évvel korábbihoz képest:

  • A kivitel volumene 5,2, a behozatalé 6,3 százalékkal emelkedett.
  • A külkereskedelmi mérleg többlete 398 millió euróval csökkent, és 4,2 milliárd eurót tett ki.
  • A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala importban 1,2, exportban 1 százalékkal nőtt az előző év első hat hónapjához viszonyítva. A cserearány 0,2 százalékkal romlott. A forint az euróhoz képest 1,5 százalékkal le-, a dollárhoz viszonyítva azonban 9,2 százalékkal felértékelődött.