Szerda délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor az északkeleti országrészben csak lassan szűnik meg a köd. Kisebb eső késő délutántól, estétől a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki. A déli, délkeleti szelet többfelé kísérhetik erős, késő délutántól a Kisalföldön, a dunántúli hegyekben és a Dél-Alföldön viharos, 70 km/h körüli erősségű lökések.

Szerdán este a hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +8 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire borult idő lesz, a Dél-Alföldön lehet időnként vékonyabb a felhőtakaró. Sokfelé számíthatunk esőre, ami a Dunántúlon és a főváros környékén havas esőre vált át, a magasabban fekvő helyeken havazás is lehet. A Dunántúl keleti felén egy-egy zivatar sem kizárt. A szelet erős, főleg a Kisalföldön és a Dél-Alföldön viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, de a Dunántúl északi és nyugati részén reggeltől kezdve csökkenni fog a hőmérséklet.

Csütörtökön sokfelé várható 10-15 mm csapadék (kivétel: az ország délkeleti negyede). Eleinte csak eső valószínű, majd a déli órák környékén nyugat felől halmazállapot-váltás kezdődik: elsősorban a dunántúli és a főváros környéki hegyvidékeken lehet havazásra számítani. A Bakonyban és a Gerecsében akár 5-10 cm friss (tapadó) hó is hullhat. Helyenként zivatar is lehet a Dunántúlon.