Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A júliusban indult nagycsaládosok autóvásárlási programjában a résztvevők már több mint 1000 lízingszerződést kötöttek, 3 milliárd forint értékben - közölte a Magyar Lízingszövetség.

A nagycsaládosok autóvásárlási programjában a három- vagy többgyermekes családok új, minimum hétüléses személyautó vásárlásához kaphatnak 50 százalékos, legfeljebb 2,5 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást. A szabályok szerint az érintettek a vásárláshoz lízingfinanszírozást is igénybe vehetnek.

Tóth Zoltán, a szervezet főtitkára szerint a több mint 1000 szerződés mellett a lízingcégek még további mintegy 900 kérelmet hagytak jóvá a múlt hónap végéig. Novemberben 400 autó talált gazdára lízinggel, ezek összege elérte az 1,2 milliárd forintot. Napi átlagban novemberben 13 lízingszerződést kötöttek 40 millió forint értékben. Egy-egy autóra vetítve a lízingfinanszírozás meghaladta a 3 millió forintot.

Tóth Zoltán kiemelte, az adatok azt mutatják, hogy fontos szerepet játszanak a lízingcégek a programban, amelynek a hosszú távú sikeressége érdekében a Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) rendszeresen egyeztet a kormányzattal.