Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós Kohéziós Alapból finanszírozott beruházás célja a forgalom felgyorsítása, a közúti biztonság javítása és a forgalmi torlódások csökkentése. A fejlesztés segíti a Balti-tenger és a Fekete-, illetve Égei-tenger menti területeket összekötő, Via Carpatia nevű európai közlekedési hálózat kiépítését - írta az MTI.

Az érintett közúti összeköttetés kiépítése régóta esedékes, és közvetlen előnyökkel jár Borsod-Abaúj-Zemplén megye egymillió lakosa számára, akik a jövőben gyorsabban, biztonságosabb és kényelmesebben utazhatnak. A jobb összeköttetés pozitív hatásai pedig végső soron Magyarország és Szlovákia számára is érezhetőek lesznek, például a foglalkoztatás, a gazdasági növekedés, a turizmus és a kereskedelem terén - mondta Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért felelős biztos.

Az uniós finanszírozás fedezni fogja többek között egy 60 kilométeres autópályaszakasz és 48, az út felett átívelő híd megépítését. A várhatóan 2022 februárjára lezáruló munkálatokban helyi vállalatok is részt vesznek majd - közölte az uniós bizottság.