Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hogyan kedveskedhet a kormány a jövő tavaszi választások előtt a szavazóknak? Ezt találgatja a Magyar Nemzet, amely nem tart valószínűek egy újabb rezsicsökkentést. A gáz jelenlegi európai piaci ára ugyan lehetővé tenné ezt, ám mivel a következő években akár 10 százalékkal is nőhet az energiahordozó ára, később az állami kézben lévő energiaszolgáltatóknál óriási veszteség keletkezne, ami - ha hatalmon marad - a következő Fidesz-kormánynak kellene kifizetnie.

Szinte biztos azonban, hogy a nyugdíjasok zsebébe csúsztatnak valamennyi pénzt. Ha az infláció nagyobb lesz az 1,6 százalékos várt értéknél, akkor az ebből fakadó különbözet kompenzálására fizetnie kell a kormánynak. Ennek alapján egy átlagos nyugdíj esetén 18 ezer forint ütheti a nyugdíjasok markát.

Emellett az elmúlt évhez hasonlóan idén is kedveskedhet karácsonyra a nyugdíjasoknak Erzsébet-utalvánnyal a kormány. És miért ne lehetne ez több az elmúlt évben fizetett 10 ezer forintnál? További lehetőség a nyugdíjprémium fizetése, amely akkor "jár", ha a GDP növekedése meghaladja a 3,5 százalékot. Ebből fakadóan a kétezertől a 12 ezer forintig terjedő összeg juthat a nyugdíjasoknak.