Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Unió irányelvei és vonatkozó szabályai nem teszik lehetővé az uniós források magáncélú felhasználását, így uniós támogatásból csak a közösségi tulajdonban lévő intézményeknél valósulhat meg energetikai korszerűsítés - írja a Miniszterelnökség tájékoztatására hivatkozva hétfői számában a Magyar Idők.

A kormányközeli lap emlékeztet rá: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését - hogy uniós forrásokból nem lesz lakossági energetikai pályázat a 2014-2020-as programozási ciklusban - az energetikai szakma értetlenül fogadta.

Az újság a Miniszterelnökség tájékoztatására hivatkozva azt írta, a kormány - más tagországokhoz hasonlóan - szerette volna elérni, hogy uniós forrásokból a lakossági energiahatékonysági korszerűsítések is támogatásban részesülhessenek, ezt azonban az EU - miként korábban - a 2014-2020-as programozási időszakban sem engedélyezte.

Az elmúlt időszakban megvalósult lakossági energiahatékonysági beruházások költségeit - így a panelprogramét is - a kiotói egyezmény révén rendelkezésre álló, fel nem használt szén-dioxid-kvóták biztosították. Ezek az Otthon melege program keretében lezajlott beruházások azonban korábban sem érintettek uniós forrást, mint ahogyan a nemrégiben lezárult mosógépcsere-program sem - írta a lap.