Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CEU a Magyar Idők egy pénteki cikkére reagált, amely szerint a CEU üzleti iskolája összeolvad a közgazdasági tanszékkel, ami pozíciók megszűnésével jár. A lap információi szerint az intézkedés hatására megszűnik a Master of Business Administration (MBA) képzés, amelyet egy év múlva újra akarnak indítani, de már magyar oktatók nélkül.

A Közép-Európai Egyetem szerint az ősztől működő új tanszéken bővítik az Üzleti elemzés mesterképzést (MSc) és újraszervezik a Technológia menedzsment és innováció MSc-t. Folytatódnak a mesterképzések a pénzügyi, a közgazdaság-tudományi, a globális gazdasági kapcsolatok és a gazdaságpolitika a globális piacokon területeken, valamint az üzleti adminisztráció és a közgazdaságtudományi doktori képzések is - írta az MTI.

Emellett az egyetem a többi tanszékén tanuló hallgatóinak is kínál majd a jövőben menedzsmentkurzusokat, mivel az üzleti iskolán kívüli CEU hallgatók több mint 30 százaléka is az üzleti életben helyezkedik el diplomázás után.

Az MBA-képzésről azt írták, ez az idei tanévvel befejeződik, az Executive Master of Business Administration (EMBA) képzés pedig új formában indul majd újra egy későbbi időpontban. A jelenlegi hallgatókat ez nem érinti, ők befejezhetik tanulmányaikat.

A CEU a Magyar Idők azon információját, amely szerint a konszolidáció a magyar nemzetiségű oktatókat diszkriminatívan érintő elbocsátásokkal járna, tévesnek nevezte. Az intézmény új tanszéket hoz létre, amely egyaránt alkalmaz magyar és más nemzetiségű oktatókat. Téves állítás az is, hogy az egyetem kevesebbet fizetne a magyar oktatóknak. Az egyetem oktatóinak és alkalmazottainak fizetését egyetemi rangjuk, képzettségük és tapasztalatuk határozza meg - olvasható a közleményben. A CEU célja, hogy erősítse az egyetem közösségét, és olyan tanszéket hozzon létre, amely a menedzsment-, üzleti és közgazdaság-tudományi képzést az intézmény küldetésének középpontjába helyezi - olvasható a közleményben.