Kedden napközben kissé zsugorodik a felettünk lévő felhőzet, de inkább csak kisebb körzetekben - főként délen, délkeleten - süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Hószállingózás kialakulhat. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet kora délután többnyire -2 és +4 fok között alakul, de a tartósabban napos részeken 5, 6 fok is lehet. Késő estére +1 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Szerdára virradó éjjel délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, eleinte helyenként északon és keleten lehet átmenetileg kevesebb a felhő. Az éjszaka második felétől főként a Dunántúlon és az Alföld déli felén várható csapadék; nyugaton havazás, másutt ónos eső, eső. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghidegebb.

Szerdán többnyire borult lesz az ég, de napközben délkeleten átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék, a Balatontól északnyugatra hó. A hóhatár fokozatosan északnyugat felé húzódik. Délkeleten eső, másutt kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék, a reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is számítani kell, a nap nagyobb részében már a legtöbb helyem az eső a jellemzőbb. Az északkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra -1 és +4, délre 5 és 10 fok között alakul. (Rengeteg gabona termett a Földön.)

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, és sokfelé várható további csapadék. A Dunántúlon egyre nagyobb területen havas eső, a magasabban fekvő részeken hó valószínű. A Dunától keletre az esőt délután havas eső válthatja fel. Az északnyugati, nyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon már több órára is kisüthet a nap, az ország északkeleti harmadán marad több a felhő. Északkeleten gyenge havazás még lehet. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul, a gyengébben felhős, havas részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Szombaton felhős idő várható sok alacsony-, délután már magasszintű felhőzettel is. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul, a gyengébben felhős, havas részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között várható.

Vasárnap északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

A kép forrása: Stocksnaps