Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 3,4 százalékkal emelkedett.
Januárban, amikor kettővel több munkanap volt, 6,5 százalékos volt a kibocsátás növekedése és 1,6 százalékos a kiigazított mutató. Az első becsléshez képest nem változtak az adatok.

Az ipar belföldi értékesítése 1,1 százalékkal, ezen belül a feldolgozóiparé 4,1 százalékkal kisebb volt az előző év azonos hónapjához viszonyítva - írja az MTI.

Az ipari export volumene 2,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a járműgyártás kivitele 1,3 százalékkal emelkedett, a számítógép-, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai azonban 0,6 százalékkal csökkentek.

A megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelésének volumene 0,6 százalékkal emelkedett a múlt év azonos hónapjához képest. Az új belföldi rendelések 2,7 százalékkal csökkentek, míg az új exportrendelések 1,1 százalékkal nőttek. Az összes rendelésállomány 2,4 százalékkal meghaladta a 2016. februárit. A belföldi megrendelések 8,9, az export rendelések 2,0 százalékkal nőttek.

A jelentősebb súlyú alágak közül a feldolgozóipari termelés több mint 30 százalékát adó járműgyártás kibocsátása 1,4 százalékkal nőtt. A két meghatározó - az alág kibocsátásának együttesen 96 százalékát adó - alágazat közül a közúti gépjármű gyártása 0,5, míg a közúti jármű alkatrészeinek gyártása 3,6 százalékkal emelkedett.

A második legnagyobb súlyú alág, a feldolgozóipari termelésből 11 százalékkal részesülő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 2,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az iparág két legnagyobb alágazata közül a jelentősebb, az elektronikus fogyasztási cikk gyártása 5, míg a kisebbik, a híradás-technikai berendezés gyártása 6,5 százalékkal nőtt.