Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közös sztrájkbizottságot létrehozó két ágazati szakszervezet, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) hétfőn közös testületi ülést tartott, ahol két határozat született.

Az egyik szerint a június 29-ére előkészített sztrájkot - egyhangúan meghozott döntés alapján - felfüggesztik, mivel a döntéshozó testület bízik abban, hogy a kormány által kezdeményezett, július 4-én kezdődő tárgyalássorozat megállapodáshoz vezethet.

A sztrájkbizottság kijelölte a július 4-i tárgyalódelegáció tagjait: Gál Rezsőt, az EVDSZ elnökét, Rabi Ferencet, a BDSZ elnökét és Szilágyi Józsefet, az EVDSZ elnökhelyettesét.

A közös testületi ülésen született másik határozat kimondta, hogy a sztrájkot ugyan felfüggesztik, de a sztrájkkészültséget nem. Amennyiben a július 4-én kezdődő tárgyalássorozat nem vezet eredményre a sztrájkbizottság ismét összeül, az adott tárgyalási helyzetet kiértékeli, szükség esetén döntést hoz az esetleges nyomásgyakorlás helyéről, idejéről és módjáról - írja Gál Rezső, a sztrájkbizottság vezetője a honlapon közzétett tájékoztatóban.