Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint március 15-én is több helyen előfordulhat eső, zápor, legkisebb eséllyel északnyugaton számíthatunk csapadékra. Délen és a középső országrészben akár az ég is megdörrenhet. A Dunántúlon feltámad a déli-délnyugati szél. Hajnalban -1, +4, délután 7-15 fok várható. Északkeleten lesz hűvösebb.

Pénteken a szeles időben az ország nagy részén esős, záporokkal tarkított időben lehet részünk, majd délután délnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. 6-15 fokra van kilátás, délnyugati maximumokkal.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hoz szeles, csapadékos időt. Szombaton az esőt délután a délkeleti tájakat kivéve hó válthatja fel. Napközben lehűl a levegő, -2, +5 fokot mérhetünk. Vasárnap csökken ugyan a csapadékhajlam, de a fagyos időben eleinte még többfelé havazhat. Északon helyenként -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Itt olvashatja a részletes időjárási előrejelzést a hétvégére.

Autópálya felújításra kell készülni

Már zajlik az M1-es autópálya felújítása: Bicske környékén a Győr felé vezető oldalon burkolatjavítás miatt a haladósáv zárására kerül sor állandó, fix tereléssel, éjszaka is, 80 kilométer/óra sebességkorlátozás mellett.

A rendelkezésre álló információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

Forgalmi változások

Már csütörtök este 22 óráig lesz kamionstop, majd március 17. (szombat) 22 órától március 18. (vasárnap) 22 óráig. Ez alól nem mentesülnek már a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik.

Horror várakozások a határátkelőkön

A nemzeti ünnep és a hosszú hétvége miatt előreláthatólag a szokásosnál többen indulnak a határon túlra, de elsősorban a román határszakasz határátkelőhelyein alakulhatnak ki kisebb várakozások ki-, illetve a belépő irányban.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30 perc is lehet.

A megye közúti határátkelőhelyein - elsősorban Tompa Közúti Határátkelőhelyen - a személyforgalomban csütörtök déltől estig akár 30-60 perces várakozással lehet számolni ki, illetve belépő irányban. Vasárnap a belépő buszok és személyautók számának emelkedésével lehet számolni, ami esetenként 30-60 perces várakozást eredményezhet. A teherforgalomban Tompa Közúti Határátkelőhelyen a várakozás elérheti a 60-120 percet szombat estig és vasárnap estétől hétfő reggelig, illetve szerda délután.

Csongrád megyében a röszkei autópálya határátkelőhelyen, pénteken a kilépő irányban az autóbuszok és a személygépjárművek tekintetében 30 perces, míg tehergépjárművek esetében akár 60-120 perces várakozás kialakulásával számol a rendőrség. Vasárnap a belépő irányban, a személyforgalmi sávokon 30 perc, az autóbuszok esetében 30-60 perces várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban a jövő héten.

Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a hétvégén és március 15-én 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban. A tiszaszigeti közúti határátkelőhelyen maximum 30 percig kell állni. Csanádpalota-Nagylak autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban a pénteki és a szombati napon 60-120 perc, míg belépő irányban a kamionstopot követően a jövő héten, hétfőn 120 percet meghaladó várakozás is lehet. A személyforgalomban kilépő irányban pénteken esetenként 30 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. Belépő irányban személyforgalomban szombaton 30-60 perc forgalomnövekedéssel lehet számolni.

Békés megyében Gyula, illetve Méhkerék Közúti Határátkelőhely tekintetében a hosszú hétvége, illetve a Gyulán megrendezésre kerülő kolbászfesztivál megrendezése miatt számolunk minimális, 30 perces várakozás kialakulásával a személy- és autóbusz-forgalom tekintetében.

Hajdú-Bihar megyében Ártándnál március 14-én 9 óra 30 perc és 22 óra közötti időszakban ki- és belépő irányban 120 perc várakozással lehet számolni a tehergépjárművek tekintetében. Március 16-án 8 óra és március 17-én 22 óra között a ki-és belépő irányban 60-120 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében ki- és belépő irányban március 18-án, 22 óra és március 19-én 16 óra között 120 perc várakozás alakulhat ki. Március 20-án és március 21-én 8 óra és 22 óra között belépő irányban 60, kilépő irányban akár 120 perc várakozás kialakulásával is lehet számolni.

A személygépjárművek tekintetében Ártándon március 17-én és 18-án 8 óra és 20 óra között a belépő irányban akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a záhonyi átkelőnél, a hétvégén és a jövőhéten szerdán ki- és belépő irányban egyaránt 30-60 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

Tiszabecs és Beregsurány állomásain pénteken és szombaton, illetve jövőhéten kedden és szerdán a kilépő irányban 60, a belépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) határátkelőknél a nap bármely időszakában kialakulhat várakozás, amelynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is elérheti vagy meghaladhatja a 30 percet.

Vállajnál pénteken kilépő irányban hétvégén mindkét irányban számolhatunk akár 30 perc várakozással.

Csengersima állomáson pénteken kilépő irányban akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat a személyforgalomban. A hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 30 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt.

A fotó forrása: Napi.hu.