Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az illetőt garázdaság és rongálás miatt 1 év 1 hónap börtönre ítélték, de úgy döntött, hogy inkább nem vonul be a zárkába. A kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel, akinek a fegyverét is megszerezte. Ezután lábbilinccsel a lábán kimenekült a teremből.

Ezt követően az időközben értesített biztonsági szolgálat egyik tagját túszul ejtette, kiment az utcára, ahol megállított egy autót. Az őrt ekkor elengedte és a megállított autó sofőrjével együtt elmenekült.

Az Indexnek egy szemtanú azt mondta, az utcán egy szürke Nissanba ült be, és az őrt elengedte. Ezután hatalmas volt a rendőri készültség a városban, az Árpád hídon rendőrautók állták el a forgalmat, és ellenőrizték a kocsikat.

A férfit Újpalotán, a Szentmihályi út és a Nyírpalota út sarkán a rendőrök leszorították. Egy szemtanú szerint 50 rendőrautó vette üldözőbe. A rab ezután gyalogosan próbált menekülni, eközben vaktában lövöldözött. Ezután a férfit elkapták - olvasható a portálon.

 


A rendőrség később részleteket közölt az esetről. Kiderült, hogy az illető Sz. Károly Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.