Fokozatosan szétmarcangolja a természet a Hatvant és Boldogot összekötő kerékpárutat, amelyet a Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Kft. épített uniós támogatás felhasználásával - írja a Magyar Nemzet. (Mészáros a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyarnak számít, míg Szíjj 40 milliárddal a 21. helyen áll.)

Az utat 2015-ben adták át, ám azon nyomban töredezések jelentek meg rajta, s bár majdnem teljes hosszában újraaszfaltozták, mostanra nád, sás, parlagfű és más gyomnövények kandikálnak ki a repedései közül. Egyik végén egy kalandpark van, amelyet az elmúlt egy évben ketten kerestek fel, de mivel uniós pénzből épült, nyitva kell tartani.

Másik vége a magyar valóságba vezet, vagyis a sáros semmibe: egy kátyús földútra, majd egy szintén gödrös hídra, amelyen traktorokkal és más a bringások nézőpontjából nézve barátságtan járművekkel osztozhatnak a kerékpárosok. A drótszamarasoknak készült út és a szintén nekik szánt kalandpark 1,139 milliárd forint EU-támogatásból készült - írta a  napilap.