A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Május, június, majd augusztus helyett szeptember közepén startolhat az idei Nemzeti Vágta. A negyedik alkalommal megrendezendő országos lovasversenyt korábban az uniós elnökség egyik fénypontjának szánták, de az adásvételről szóló tárgyalások elhúzódása miatt  ez egyre tolódott.

A Napi Gazdaság értesülései szerint az eddigi rendező Vágta G. T. az összes jogot értékesíti a Lázár testvéreknek,  de az egyik résztulajdonos-ötletadó Geszti Péter továbbra is részt vesz az esemény szervezésében. Lázár Vilmos lapunk kérdésére az aláírás előtt álló szerződés részleteiről − így a vételárról − a jövő heti sajtótájékoztató előtt nem kívánt részleteket elárulni.

A tavalyi harmadik Vágtára 78 hazai és határon túli település nevezett be egy-egy lovat, s  már az elő Vágta-versenyeket is 80 ezren tekintették meg, a júniusi budapesti döntőn pedig 200  ezer ember láthatta a vetélkedést. A korábbi Vágtákat a főváros is magáénak érezte és támogatta is a  versenyt − amelynek főszponzora korábban a Raiffeisen Bank volt. Az új fővárosi vezetés tavaly ősszel amellett állt ki, hogy minden rendezvénynek fizetnie kell a közterület használatáért − kivétel nélkül. A Nemzeti Vágta tavaly az Andrássy út egy részének használatáért 5 millió forintot fizetett be a fővárosi kasszába.