Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szerint a börtönkártérítések ügyéről, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyönyöspatai romák kártérítéséről juttatnának el kérdőíveket a magyar háztartásokba.

Ezek azok a témák, amelyeknek Orbán Viktor adott új lendületet januári sajtótájékoztatóján.

A rossz börtönkörülményekért a raboknak megítélt kártérítésekkel kapcsolatban például azt mondta, hogy az sérti az emberek igazságérzetét. Orbán a kifizetések felfüggesztését a joggal való visszaélésnek nevezte. Úgy vélte, hogy "eszes, és jól ismert ügyvédcsoportok" rájöttek arra, hogy olyan lazák a vonatkozó uniós szabályok, hogy a rabok sérelmére történő intézkedésekből "lehet bizniszt csinálni. Később meg is nevezték Magyar György irodáját.

A gyöngyöspatai roma szegregációval kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy "én nem vagyok gyöngyöspatai, de hát azért, ha ott élnék, mégis megkérdezném, ez hogyan van, hogy egyébként valamilyen okból a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül. Miközben én meg itt keccsölök egész nap."