Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Yonhap hírügynökség tudósít a hétfőn Hartán, illetve a Margit hídnál megtalált két áldozat azonosításáról, de arról is, hogy a szöuli kormány továbbra is elégedetlen a budapesti mentőakció tempójával - olvasható a portálon.

A külügyminiszter, Kang Kjung Vha, aki a múlt hét végén még Budapesten informálódott a baleset körülményeiről, és tárgyalt mások mellett Szijjártó Péter külügyminiszterrel és Pintér Sándor belügyminiszterrel is, már hétfőn szorosabb együttműködést követelt a magyar hatóságokkal, de most kiderült, hogy még a héten ismét tárgyalni akar Szijjártó Péterrel, és erre Szlovákiában a visegrádi négyekkel folytatott megbeszélésein lehetősége is lesz.

A koreai tárcavezető ismét azt fogja sürgetni, hogy a magyar hatóságok gyorsítsák fel az áldozatok felkutatását és a baleset körülményeinek tisztázását.

Shunkeun Song, a Dél-Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének katonai attaséja közben a Korea Times szerint úgy nyilatkozott, hogy vasárnapig mindenképpen be akarják fejezni az áldozatok és a Hableány kiemelését a Dunából.