Álljunk ki együtt egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatási rendszerért, amelyben a diákok nem lesznek agyonhajszolt zombik! Vonuljunk együtt a Parlament elé, hogy egy demonstráció keretében jelezzük: a magyar diákság egy nagy közösség, akik tesznek egy jobb oktatásért, akik kiállnak egy mindenki számára élhető jövőért! - áll a január 19-re meghirdetett esemény facebookos meghívójában.

A szervezők célja, hogy a tüntetéssel felhívják a figyelmet a diákság és az oktatási rendszer problémáira. Remélik, hogy egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszer alakulhat a jövőben. A főszervező, Gyetvai Viktor példaként említette korábban a gyerekcentrikusabb oktatásra, hogy túl hosszúak a tanórák a kis gyerekeknek. Az alsó tagozatos diákok szervezete nincs felkészülve arra, hogy annyi időt töltsön az iskolában, mint egy felnőtt a munkahelyén - mondta akkor Gyetvai.

Péntek délig 13 ezer ember jelezte, hogy elmegy a demonstrációra, míg további 30 ezer ember érdeklődik az esemény iránt.