Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Parlament - Az igazság órája Webernek és Orbánnak című írásban kiemelték: a "jogállami elvek megsértésének számos esetét" felvonultató jelentés miatt az Európai Néppárt (EPP) arra "kényszerül, hogy alapvetően tisztázza viszonyát Orbán Viktor magyar kormányfővel" - idézi az MTI.

Mint írták, a szavazás "próbatétel" lesz az EPP csúcsjelölti tisztségére pályázó Manfred Webernek, aki "egyrészt számít Orbán támogatására a november elején Helsinkiben tartandó csúcsjelöltállító kongresszuson, másrészt nemigen engedheti meg magának, hogy továbbra is helyet biztosítson neki a párt soraiban".

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy EPP-s európai parlamenti képviselője, Sabine Verheyen a hírmagazinnak azt mondta, hogy "hatalmas a frusztráció nálunk Orbán miatt". Hozzátette: amennyiben a jelentés "szakmailag jól alátámasztott, támogatni fogják az EPP-ben".

Egy luxemburgi EPP-képviselő, Frank Engel azt mondta, hogy ebben az ügyben nem veti alá magát a frakciófegyelem elvének. Egy osztrák EPP-képviselő, Ottmar Karas azt javasolja, hogy függesszék fel a Fidesz EPP-tagságát, ha a parlament elfogadja a jelentést - írta a Der Spiegel, hozzátéve, hogy az EPP luxemburgi és hollandiai tagpártjai a Fidesz kizárását sürgetik.

Képünk forrása: Shutterstock