Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Március végén járt az ATV Híradója a Zala megyei Kerecsenyben azután, hogy Orbán Viktor megígérte - akkor még csak a szociális tűzifára jogosultaknak -, hogy ők is kapnak 12 ezer forintos kompenzációt.

Egy nap híján két hónap telt el a kerecsenyi látogatás óta, ahová visszatért az ATV stábja. Az ott élőktől megtudták, hogy eddig egy fillért se láttak, de még tájékoztatást sem kaptak arról, hogy mikor és milyen módon jutnak hozzá a 12 ezer forintos segítséghez - olvasható az atv.hu-n.

A Réti Alfréd polgármester azt mondta az ATV Híradójának, hogy kaptak egy kisebb mennyiségű tűzifát, de az olyan csekély mennyiség, hogy a 12 ezer forint nem jön ki belőle. Az önkormányzat kapott egy kiegészítő támogatást, ami 18 köbméter tűzifáról szól, ezt 70 család között kéne elosztaniuk, de "sehogy sem jön ki a matek" - tette hozzá.

A kerecsenyiek döntő többsége közmunkásként dolgozik az önkormányzatnál, így az ott keresett jövedelmükhöz jól jönne a segítség. A polgármester azt mondta, hogy ha természetben, tehát fában kapják majd a segítséget, annak ők is örülnek. Bár nekik még ekkor is a zsebükbe kell nyúlni, mert a szállítás költségét valakinek ki kell fizetni.

Képünk forrása: Napi.hu/Szász Péter