Kitart a hőség az egész országban szerdán és csütörtökön is. Az országszerte elszórtan feltámadó gyengébb szél - inkább csak enyhez légmozgás -, hoz minimális enyhülést. Még este 6 óra körül is 35-36 fokra kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18-23 fok körül alakulhat, a leghűvősebb az Északi-középhegység elzárt helyein lehet - tudható meg a Met.hu-ról.

Döntően derült vagy legfeljebb gyengén felhős lesz az ég csütörtök délelőtt, de a Dunántúlon lehetnek némileg felhősebb területek is, és a Dél-Dunántúlon egy-egy futó zápor sem kizárt. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Az ország legnagyobb részén folytatódik a derült vagy legfeljebb gyengén felhős, csapadékmentes idő. Ugyanakkor a délutáni órákban főként az északnyugati és északi tájak fölött a többórás napsütés mellett erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott néhol futó zápor, esetleg egy-egy Ausztria felől besodródó zivatar is elképzelhető.

A hétvégére is marad a kánikula, az északi, északnyugati szél néhol ugyan megerősödik, de zivatarokra csak elszórtan kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 40 fok között valószínű, vasárnap intenzívebb záporok alakulhatnak ki.

Az ország egész területére kiadott hőségriadó továbbra is érvényes: Csongrád, Békés és Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben 3. fokú, vörös riasztást adtak ki.