Pénteken az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű felhőzet lassan zsugorodik, több helyen - főként a keleti megyékben - tartósan megmarad. Másutt kisüt a nap, de nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, ami késő délután a Dunántúlon meg is vastagszik. A ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -2 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a fagypont körüli értékek a tartósabban borult, ködös tájakon lesznek - írja időjárási előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat a Met.hu-n.

Szombaton többnyire erősen felhős időre számíthatunk, csak rövid napos időszakok lehetnek. Elszórtan alakulhat ki eső, havas eső, északkeleten havazás. Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Néhol alakulhat ki hózápor. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik, többfelé viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható.

Hétfőn pedig északnyugaton, nyugaton átmenetileg megnövekszik a felhőzet, másutt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.