Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden jelentős mennyiségű hó esett az országban. Ahogy az időjárási előrejelzésekből kiderül, döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: a havazás mellett főként Dunántúlon, a főváros térségében, valamint az Alföld déli és középső részén havas eső, eső is valószínű, reggelig néhol átmeneti ónos eső sem kizárt.

A rendőrség szerint az az ország déli felén 5 centiméter, az északi felén 5 centiméter fölött várható a hó nagysága, de az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén kb. 5-10 centire lehet számítani. Komárom-Esztergom - Észak-Pest - Nógrád megyében lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken 10-15 cm fölötti friss hóréteg valószínű szerda éjfélig.

A havazás miatt a rendőrség a megváltozott út- és látásviszonyokra figyelmezteti a sofőröket. A Police.hu-n jó tanácsokat is írnak az autósoknak, ezek a következők:

Az öt legfontosabb jótanács:

  • haladási sebesség csökkentése,
  • figyelmes vezetés,
  • követési távolság növelése,
  • gyalogosokra nagyobb odafigyelés,
  • nagyobb oldaltávolság tartása a kétkerekű járművek melletti elhaladáskor.

Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a téli gumiabroncs használata kiemelten fontos, bár teljes védelmet az sem nyújt, ezért fontos, hogy lassabban vezessenek a sofőrök. Továbbá azt javasolják, hogy aki útnak indul, tankolja tele az autót, az ablakmosót fagyállóval töltse fel, ellenőrizze az akkumulátor kapacitását, és vigyen hóláncot, illetve hólapátot.

"Tanácsos némi ételről és italról, meleg ruházatról és meleg takaróról gondoskodni, ugyanis hóban történő elakadáskor, vagy nagyobb torlódások esetén, illetve hosszabb úton ezek jó szolgálatot tehetnek. A mobiltelefont is vigyük magunkkal, gondoskodjunk arról, hogy az akkumulátoruk mindig legyen feltöltve!" - javasolja még a rendőrség.