Többnyire borult lesz az ég szerdán, de néhol lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek. Eleinte többfelé számíthatunk csapadékra; a Nyugat-Dunántúlon és az északi tájakon hó, másutt döntően eső, néhol havas eső várható, csupán kora délelőttig eshet a Dunántúl keleti felén és középen ónos eső is - írja a met.hu.

Kora délutántól átmenetileg hosszabb időszakokra szünetelhet a csapadéktevékenység. A keleties szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép szerint ezzel szemben nem mindenhol gyenge, hanem inkább intenzív a havazás: azt írják, az ország nyugati tájain már jelentősebb hóréteg borítja a tájat. A portál szerint Székesfehérváron már ónos eső esik.

Az országos meteorológiai szolgálat két figyelmeztetést is kiadott:

  • Szerda hajnaltól kora délutánig a Nyugat-Dunántúlon intenzív havazás valószínű, mely során akár 10-15 cm nedves, ún. tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet - többnyire csak rövidebb ideig - hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.
  • A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggel, tehát a csapadék indulásakor a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.
Nem Budapest az egyetlen főváros havazik: kedden Párizs szinte megbénult a két napja tartó hóeséstől.

A fotó forrása Napi.hu/Szabó Dániel.