Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy európai uniós programból és a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány közbenjárásával juthatott ingatlanhoz egy sor egri és Eger környéki fideszes politikus, köztük alpolgármesterek, önkormányzati képviselők és polgármesterek is - állítja az Egri Ügyek internetes portál.

Az egri és Eger környéki fideszes képviselők, polgármesterek, alpolgármesterek érdekeltségei gyanúsan egy időben, ugyanazon európai uniós program forrásaiból, ugyanarra a célra (ingatlanvásárlásra) szereztek EU-s vissza nem térítendő támogatást és államilag támogatott hitelt. A pénz egy része a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány (HMTVA) közbenjárásával érkezett. Ez az az egri, köztulajdonban lévő alapítvány, amelynek kasszájából az utóbbi években eltűnt 1100 millió forint. Már feljelentés is született, a rendőrség nyomoz.

Az alapítvánnyal kapcsolatos újabb ügyben a hírportál vélt bizonyítékok alapján mutat arra, hogy az érintett politikusok hogyan jutottak az ingatlanokhoz. A nevekre úgy bukkantak, hogy a szerkesztőséghez került egy olyan dokumentum, amelyet a HMTVA állított össze, és szerepel rajta minden magánszemély és cég, amely az alapítvány közbenjárásával jutott pályázati támogatáshoz, hitelhez.

A tucatnyi politikus üzleteit felsoroló lista után a hírportál megjegyzi, hogy a papíron irodaként működő ingatlanok közül van olyan, amelyet már eladtak, vagy minden jel szerint lakásként funkcionál, és nem irodaként, amire az uniós pénz érkezett.