Közölte, a szabad felhasználású hitelforma a konstrukció 16 éves fennállása óta a legkedvezőbb feltételekkel vehető igénybe. A csak a képzési költségre fordítható hitel kamatlábát 3,45 százalékban határozták meg az eddigi 3,9 százalék helyett, a hitelt felvevőket változatlanul fix 2 százalék terheli, az ezen felüli kamatrészt az állam állja kamattámogatás formájában. (Homályban maradt Orbánék százmilliárdja - itt vannak a költségvetési módosítók.)

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a diákhitel rendszere különleges, európai uniós szinten is elismert mintaprojekt, ennyire átfogó és egyedi megoldásra nincs példa. A Diákhitel Központ létezése és működése olyan eredmény, ami beleillik az MFB csoport terveibe - fejtette ki.

A Diákhitel1 esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető az ügyfél által meghatározott célra, míg a kizárólag a képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj - írja az MTI.