Szerdán sokfelé 25, az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középérték is várható - írja az Inforádió.

Csütörtökön már valamelyest mérsékeltebb értékek lesznek, különösen az ország északnyugati felén. Délután helyenként alakulhat ki zivatar, heves zivatar, melyhez viharos (70-90 km/óra) szélrohamok, rövid ideig tartó intenzív csapadék (15-30 mm) és jégeső (2-3 cm!) társulhat.

Az éjszakai órákban egy hidegfronthoz kapcsolódóan több helyen lehet zivatarokra számítani, melyek között szintén lehet heves zivatar is. Egyes zivatarokban az erős viharos (90-115 km/órás) széllökések sem kizártak, de kis valószínűséggel akár orkán erejű széllökés (120 km/órásnál erősebb) is lehet.

Napközben a délies szelet a Dunántúl északnyugati részén viharos lökések kísérhetik (főként Sopron térségében). Holnap már nagyobb területet érint a viharos (60-80 km/órás) délnyugati szél.