A budai kerület közgyűlése még idén áprilisban döntött úgy, hogy saját leharcolt járdatakarító gépeik helyett nem újat vásárolnak, hanem takarítási szolgáltatást vesznek igénybe.

Az önkormányzat előző vezetése akkor úgy becsülte, hogy 4 járdatisztító gép 8 hónap nyári és 4 hónap téli üzemidővel, 80 ezer négyzetméter járda tisztításával, illetve sikosságmentesítésével (anyagköltséggel együtt), az összegyűjtött hulladék kezelésével nettó 130 millió forintot emészthet fel.

A testület meg is szavazott 2019-re 75, 2020-tól 2022-ig pedig évi 130 millió forintot erre a célra.

Az önkormányzat augusztus elsején kiírta a tendert, egy hónapos határidővel. Bár az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben nincs nyoma annak, hogy miként alakult a közbeszerzés sorsa, a II. kerületi önkormányzat jövő keddi ülésének napirendjei között szerepel egy előterjesztés a takarítási szerződéssel kapcsolatban.

Ebből kiderül, hogy a határidőig csak egy ajánlat érkezett be, amely meghaladja a 130 millió forintos keretösszeget. Mivel azonban a kerület nem kíván lemondani erről a szolgáltatásról, ráadásul a korábbiaknál magasabb színvonalon, ezért meg kell emelni a keretet.

Az Őrsi Gergely polgármester által jegyzett határozati javaslat a 130 millión felül további évi 34 millió forintot biztosítana erre a célra.