Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

György István, Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek közös előterjesztésében - amely szombaton jelent meg a főváros honlapján - arra tesznek javaslatot, hogy a jelenlegi 3700 forintról tíz százalékkal, 3330 forintra csökkenjen a nyugdíjas bérlet ára, ez összességében 14,7 millió forintos bevételcsökkenést eredményezhet. A többi jegy- és bérlet árát nem változtatnák meg.

További változás lehet 2014-ben, hogy bevezetnék a közoktatásban tanulóknak a kétheti bérletet, mivel többször is felmerült már az igény erre, és június középén ér véget a tanítási év, így az oktatási időszak utolsó két hetére jól használható bérletfajta lenne. Ennek árát 2550 forintban állapítja meg az előterjesztés.

Az utasoktól érkező észrevételek alapján bevezethetik a kedvezményes kutyabérletet is, ennek ára 5250 forint lenne. Az előterjesztők azzal indokolták a bevezetést, hogy ritkán váltanak teljes árú bérletet a kutyák számára, inkább jeggyel, és csak ritkábban szállítják őket. Azokban az esetekben pedig, amikor megváltják a pórázon vezetett kutya számára a teljes árú bérletet, panaszok forrása a fizetendő díj mértéke.

A gyenge kereslet miatt megszüntethetik a nyugdíjasok és a diákok számára az éves Budapest-bérletet, bevezethetik viszont a nosztalgiabérletet, amely 15 ezer forintba kerülhet és érvényessége a BKK által megrendelt nosztalgiajáratokra terjed. Ezzel kapcsolatban az előterjesztés megjegyzi, hogy minimális bevételt várnak a bérlettípustól, de segíthet a közösségi közlekedés népszerűsítésében. A BKK javaslatai alapján készült előterjesztésről várhatóan jövő csütörtökön dönt a Fővárosi Közgyűlés.