Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakértő emlékeztetett, a jövő héten a Fitch Ratings jelenthet be módosítást Magyarország adósosztályzatára, illetve annak kilátására. Csath Magdolna aláhúzta, nem tudja, hogy ez már most megtörténik-e, de szerinte a hitelminősítő intézet döntésekor figyelembe veszi, hogy Londonban már 5 százalékos magyar gazdasági növekedést várnak, elsősorban az uniós pályázatokkal összefüggő beruházások, valamint az építőipar és a fogyasztás élénkülése miatt - számol be az MTI.

A közgazdász emellett szólt arról is, hogy Magyarország gazdasági adatai nem maradnak el annyival régiós társaitól, mint amennyivel alacsonyabb a hitelminősítői besorolása. (Magyar kamatemelést jósolnak Londonból.)

A Fitch Ratings tavaly május 20-án a nagy nemzetközi hitelminősítők közül elsőként emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást. A cég idén tavasszal változatlan stabil kilátással erősítette meg a devizában és forintban kibocsátott hosszú lejáratú magyar államadósság "BBB mínusz" szintű osztályzatát.