Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A parlament kedden tárgyalt több új törvénymódosításról, köztük a jogosítványok érvényességét és kiadását érintő új szabályokról - írja az infostart.hu.

A tervezet szerint az első jogosítványt szerző a sikeres vizsgát követően anélkül vezethet, hogy jogosítványát kézhez kapná. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára közölte, hogy az első jogosítványt szerző, az új vizsga kategóriát teljesítő, vagy az orvosi alkalmasságot meghosszabbító polgár - valamennyi feltétel teljesítését követően - azonnal rendelkezhet vezetési jogosultsággal. Elmondta azt is, hogy a jogosítvány igénylése és gyártása automatikusan és illetékmentesen fog történni.

Változás várható a csecsemők okmányainál is: a Magyarországon intézeti környezetben született újszülöttek - akiknek az anyakönyvezését az egészségügyi szolgáltató kezdeményezi - kapnak születési anyakönyvi kivonatot, személyazonosító igazolványt, a lakcím- és a TAJ-kártyát. Ezeket az okmányokat egy csomagban kézbesítik majd - részletezte. A jövőben hivatalból indulhat meg az alanyi jogon járó családtámogatási ellátások, a nevelési ellátás és az anyasági támogatás igénylése az adatok elektronikus továbbításával.