Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A németországi központú autóipari beszállító és abroncsgyártó csütörtökön közölte, hogy árbevétele az első fél évben 10 százalékkal, 22 milliárd euróra nőtt. A konszern ezért azt prognosztizálja, hogy az árbevétel az idén 500 millió euróval nagyobb lesz a korábban tervezettnél, és meghaladja a 44 milliárd eurót.

Az abroncsgyártás eredményét az év egészében várhatóan 450 millió euróval terhelik meg az emelkedő nyersanyagárak. A második negyedévben az egyszeri tételektől megtisztított kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT) 10 százalékkal, 1,16 milliárd euróra csökkent - írja az MTI.

A Continental csoport a világ második legnagyobb autóipari beszállítója, a cégcsoport 55 országban több mint 220 ezer alkalmazottat foglalkoztat. (A Suzuki már az indiaiak autója is.)

Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolc ezer embernek ad munkát. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön. A Continental 2013 áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal.