Cikkünk folyamatosan frissül.

Józsefvárosban, a Magdolna-telepi körzetben Sántha Péterné, a Fidesz jelöltje nyert az időközi képviselőválasztáson: a kormánypárt politikusa több mint 400 szavazatot kapott, míg a második helyen végző, a szocialisták támogatásával induló rapper, Pityinger László, alias Dopeman csupán 255-öt. A harmadik helyen Bolba Márta evangélikus lelkész végzett - írja a portál.

Összesen öten indultak: az MSZP támogatta rapper, Dopeman, a kormánypárti alpolgármester, Sántha Péterné, az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok favorizálta Románné Bolba Márta evangélikus lelkész, a jobbikos Huszár Péter és a kommunista Konczos László.

Az ellenzék támogatottsága azonban így is nőtt, Pityinger László, alias Dopeman és a harmadik helyen befutó Bolba Márta együttes eredménye meghaladta a győztesét, és a - magasabb részvétel mellett tartott - legutóbbi választáson a baloldal eredményét (összesen akkor 412 voks). A mai szavazást Józsefvárosban egyébként gyanús jelenségek kísérték, és az MSZP szavazatvásárlás miatt följelentést is tett - értesült a hvg.hu.

A végeredmény szerint Sántha Péterné a szavazatok 46 százalékával nyert, Dopeman 27, Bolba 19 százalékot kapott. A voksoláson a jogosultak alig több mint 17 százaléka vett részt, ami Kocsis Máté józsefvárosi polgármester szerint azt jelenti, hogy összességében rendben vannak a dolgok, nincs felfokozott választási hangulat, s az ellenzék sem tudott olyan mértékben mozgósítani, ahogy gondolta - írta az MTI.

Kocsis Mátét kérdezték a baloldali szavazatok összesített számáról is, amire úgy reagált: nem lehet azokat összeadni, véleménye szerint aki egy kétgyermekes evangélikus lelkészre szavaz, az nem szavaz Pityinger Lászlóra és ez fordítva is igaz.

A VIII. kerület 6. választókerületében azért tartottak időközi voksolást, mert Balogh István (Fidesz-KDNP) képviselő január 31-ével lemondott mandátumáról, a választói névjegyzékben mintegy 5500-an szerepeltek.