Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Sorsdöntő választás következik. Egy hazánk van, nincs másik. El akarják venni az országunkat. A migránsokat nekünk kell eltartani. Két jövő közül kell választani: az egyiket Soros jelöltjei kínálják, a másikat a Fidesz és a KDNP jelöltjei képviselik" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Székesfehérváron a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén az MTI tudósítása szerint.

Mindenkinek, aki meg akarja őrizni Magyarországot magyar országnak, vasárnap el kell mennie szavazni, és mindkét szavazatát a Fideszre kell adnia, csak ez a biztos, minden más hazárdjáték és veszélybe sodorhatja a jövőnket - közölte Orbán Viktor.

A visszaszámlálás elkezdődött, "48 óránk van, hogy mindenkit elvigyünk szavazni" - véli Orbán. Úgy fogalmazott: "egy ember - két szavazat, több millió magyar, sok millió szavazat". A miniszterelnök szavai szerint ez áll szemben "sok millió dollárral", és hisz abban, hogy több millió magyar akaratot nem lehet pénzzel legyőzni.

Karácsony: Orbánt csak a változást akaró polgár tudja legyőzni

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint Orbánt Viktor egyetlen embertől fél, egyetlen ember tudja legyőzni: a változást akaró polgár. "A szavazófülkébe nem hallatszik be a hazug propaganda, ott nem kell félni, és az ikszeléskor a változást akaró polgár erősebb lehet mindenkinél, erősebb lehet a kétharmadnál, erősebb lehet Orbán Viktornál" - mondta a politikus Budapesten, a Március 15. téren tartott kampányzárón.

Van négyévente egy perc, amikor erősebb vagy, mint a kétharmad, mint Orbán Viktor, amikor te vagy a Góliáttal szembeni Dávid, amikor a hangod erősebb, mint Mészáros Lőrinc és Andy Vajna összes médiája együtt"

- idézte Karácsonyt a hvg.hu.

A politikus a 9-es lista támogatására kérte a választókat, mert szerinte az MSZP-Párbeszéd az egyedüli az ellenzéki pártok közül, amelynek részletes programja van és árnyékkormányt állított.

Új társadalmi modellt akarnak építeni, amelynek neve "szociális demokrácia" - mondta Karácsony a hvg.hu tudósítása szerint. Nem csak a parlamentben kell demokrácia, hanem az iskolában, ahol szabadon lehessen tankönyvet választani, az egyetemen, ahol nem csak a gazdagok tanulhatnak, vagy az egészségügyben, ahol nem csak a gazdagok kapnak jó ellátást - mondta a politikus.

Szél: az LMP a saját lábára tudja állítani az országot

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint pártja a saját lábára tudja állítani az országot. Szél Bernadett az LMP pénteki kampányzáró rendezvényén méltányos béreket, az oktatás rendbetételét, szociális bérlakás-programot és az egygyermekesek jelentősebb támogatását ígérte - tudósított az MTI.

A párt emellett csökkentené az orosz befolyást, megszüntetné a gyűlöletkampányt, és senkinek nem vitatnák el a nemzethez tartozását. Szél elmondta azt is: mindent megtesz majd azért, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahonnan a fiatalok nem elmenekülnek, hanem ahová hazajönnek.

Szél Bernadett olyan országot kíván teremteni, ahol a politikusok főállásban "nem köztörvényes bűnözők", akik ellopják a közös vagyont. Hangsúlyozta: a kampány szerinte már nem demokratikus keretek között zajlik, de nem érdekli, hogy fenyegetőzik a miniszterelnök vagy hogy "hazugságokat ír ki óriásplakátokra", mert az emberek többsége "átlát a szitán" és kormányváltást akar.

Gyurcsány: Mindnyájunknak el kell menni

A vasárnapi választás nem lesz szabad és tisztességes, de akkor is el kell menni szavazni - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a párt kampányzáró rendezvényén. "Mindnyájunknak el kell menni". A kormányra utalva azt mondta: gáncsoskodnak, csalnak, de akkor is el kell menni, mert "nem adhatjuk oda az országunkat".

Gyurcsány Ferenc amellett érvelt, hogy a demokratáknak, legyenek mérsékelt konzervatívok, liberálisok vagy baloldaliak, együtt kell működniük "Orbán világával szemben". A haza szabadság és együttműködés nélkül nem mindenki közös háza lesz, hanem börtön - véli a politikus.

A demokratikus ellenzék vitatkozhat arról, hogy mi történt 2010 előtt, de ezek a viták nem fontosak ahhoz képest, hogy az ország egy "új világért kiált", mert meg akar szabadulni attól, amelyik "meg akarja törni mindannyiunk gerincét". A viták nem 2006-ról vagy 2008-ról szólnak, hanem a gyerekekről, az unokákról, a holnapról, hogy "maradunk-e Európában normálisak" vagy, hogy előbb-utóbb egyikük sem lesz különb "Magyarország címeres gazemberénél", Orbán Viktornál - mondta Gyurcsány.

Cikkünk frissül-