Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ha a közgyűlés rábólint, akkor 2020-től átlagosan 4 százalékkal emelkednek a parkolási díjak Kaposváron.

Személyautóval az I. övezetben jelenleg 265 forintot kell fizetni, ez jövőre 275 forintra emelkedik. A II. zónában szintén 10 forintos lesz az emelés, 200 forint helyett 210 lesz a díj. A III. zóna ára 425-ről 440-re emelkedik, amely 15 forintos drágulás.

Autóbusszal az I. övezetben jövőre 835 forintot kell fizetni (jelenleg ez 805 forint), a II. zónában a díj 640 forintra (jelenleg 615) nő óránként.

A bérletekkel kapcsolatban az előterjesztés megjegyzi, hogy mivel egyre zsúfoltabbak a parkolók, úgy igyekeznek a "forgási sebességet" növelni, hogy a hosszabb távú bérletek árát nagyobb mértékben emelik, mint a rövidebbekét. Például míg az I. övezetben valamennyi parkolóórára használható heti bérlet árát csak 4 százalékkal 2600 forintra (most 2500 forint) emelik, a hasonló havi bérlet ára pedig 8 százalékkal 9500 forintra nő (jelenleg 8800 forint), addig az általános éves bérlet ára 83 ezer forint lesz a 74 ezer helyett, amely 12 százalékos növekedés.

Kaposvár közgyűlési előterjesztés

További újdonság a parkolási rendszerben, hogy a Teleki tömbbelsőben 28 új parkolóhelyet alakítottak ki. Ezeket a Városház utcában kiépített kocsiáthajtón keresztül lehet megközelíteni. Ezek szintén fizetősek lesznek ehhez azonban még be kell szerezni egy parkolójegy-kiadó automatát is.

A dokumentumban szó van még arról a 196 férőhelyes parkolóról is, amelyet a Vaszary parkkal szemben, a kórház mellett alakítanak ki. Itt ingyen parkolhatnak azok, akik járóbeteg-szakellátásra érkeznek, egyébként pedig az I-es kategóriába tartozik.

Autóbusz-közlekedés

A közgyűlés előtt lévő javaslat szerint a helyi közlekedés átlagosan 3 százalékkal drágul.

Kaposvár közgyűlési előterjesztés

A szolgáltató forgalomnövekedésre nem számít, sőt a tanuló és nyugdíjas bérletek, illetve az ingyen utazók után igénybe vehető támogatás folyamatosan csökken.

A pótdíjak csak a bérletbemutatás esetén változnak: 870 forint lesz a jelenlegi 850 helyett, a helyszíni pótdíj 6 500 forint marad, 8 napon belül továbbra is 7 ezer forintot, utána 10 ezer forintot kell fizetni. Az autóbusz beszennyezése 3 ezer forintos költség marad.