Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vasárnap megválasztott új főpolgármester péntek reggel fog találkozót kérni Orbán Viktor miniszterelnöktől, ugyanis akkor lesz jogerősen főpolgármester.  A városházáról távozó Tarlós István csütörtökön adja át a hivatalt Karácsony Gergelynek, köztük a folyamatban lévő ügyeket, de például a város pecsétjét is - olvasható az atv.hu-n.

Zöld és szociális intézkedések

Valószínűleg november elején lesz a fővárosi közgyűlés alakuló ülése. Az első közgyűlés napirendi pontjainak tervezetét már összeállították, ilyen például a 14 évesek ingyen BKV-zása. Elkezdjük bevezetni, hogy megemeljük a hat éves korhatárt hétre, és a következő költségvetési évben, mikor látjuk a lehetőségeket, akkor megyünk tovább - mondta Karácsony Gergely.

Elsősorban azok a döntések fognak megszületni, amelyek kijelölik azokat a politikai irányokat, amikben hisznek: átláthatóság, szociális program, zöld program, rabszolgatörvény alkalmazásának a fővárosi cégeknél. (A rászorulók és idősek támogatására vonatkozó elképzelésekről itt olvashat bővebben.)

Klímavédelem mindenekelőtt

A klímavészhelyzet kihirdetése alatt azt érti: a város kinyilvánítja, hogy érzi ennek a súlyát, illetve ez egyfajta iránymutatás arra, hogy minden döntésük a klímával kapcsolatban a jövőben a klímaváltozás elleni küzdelmük alá van rendelve.

Csökkentenék a belvárosi forgalmat

Karácsony nem zárná ki az autókat Budapest belvárosából, hanem elkezdené egy forgalomcsillapítási-program keretében élhetőbbé tenni a belvárost, ezzel párhuzamosan a lehetőségeket is kinyitná. Szerinte a dugódíj bevezetése előbb-utóbb szükséges lesz: először egy intenzív P+R parkoló építési programot kell indítani, valamint a kötöttpályás közlekedést bővíteni annak érdekében, hogy ezek a parkolóhelyek olyan helyen legyenek, ahol van kötöttpályás közlekedés. Ez nem a belváros - tette hozzá a főpolgármester, szerinte ez leghamarabb a ciklus végén megvalósítható lépés - mondta el Karácsony Gergely az ATV műsorában.