A többség változást akar, és a többség nem lehet ellenzékben - mondta Karácsony Gergely. "Ki fogjuk taposni a pártokból, hogy egy szélesebb összefogás létrejöjjön" - idézi a portál. Karácsony máris válaszolt Gyurcsány meghívására: "Én ott leszek azon a tárgyaláson"

"Akár az ördöggel is össze kell fogni" - mondta Karácsony Gergely, de hozzátette, úgy, hogy ne váljunk magunk is ördöggé. "Úgy kell leváltani a Fideszt, hogy ne csöbörből vödörbe kerüljünk."

Szerinte. "Ha Orbánt úgy váltjuk le, hogy nem tudjuk mi jön utána, hogy mindegy, mert ennél csak jobb lehet, akkor lehet, hogy ugyanott találjuk magunkat" - fejtegette a miniszterelnök-jelölt.

Karácsony kijelentette, ha Vona Gábor nyeri a választást, az is Orbán Viktor győzelme lesz, mert míg Orbánnak 20 év kellett, hogy liberálisból illiberális legyen, Vona ezt 3 év alatt megjárta, csak fordítva.

A politikus arra biztatott mindenki, hogy ne azért szavazzanak az emberek, mert mindegy, csak váltsuk le Orbánt, hanem "egy olyan szövetségi kormányzást alakítsunk ki, amely csendes forradalmat hoz" az egészségügyben, az oktatásban, a munka világában, nyugdíjügyben. Kijelentette, a legfontosabb, hogy vissza kell hozni a békét.

MTI Fotó/Szigetváry Zsolt