Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legnagyobb összegek a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program, valamint az egyéb dél-pesti és észak-csepeli beruházások előkészítése és megtervezése érdekében szükséges intézkedésekről szóló határozatban szerepelnek.

Így a Budapesti Xtrém Szabadidő Park, a Dunai Evezős Központ és a Budapesti Atlétikai Stadion (szabadtéri edzőpályák, fedett pályás atlétikai edzőcsarnok, valamint az ezek összeköttetését biztosító gyalogos és kerékpáros hidak) előkészítése 3 milliárd forinttal szerepel a listán.

A további projektek között található az új Budapesti Velodrom, a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág - a Kvassay Jenő út - és a Soroksári út közötti terület infrastruktúra fejlesztése, továbbá a műemléki védelem alatt álló Nagyvásárcsarnok épületegyüttesének felújítását és integrálását is magába foglaló új városnegyed (a Budapest Diákváros) kialakítása. Ezek előkészítésére jövőre 8 milliárd 25 millió, 2019-ben 12,2 milliárd, 2020-ben 6,5 milliárd, 2021-ben 6,8 milliárd, míg 2022-ben 1,2 milliárd forint fordítható.

A budapesti Kossuth Lajos téren található a Földművelésügyi Minisztérium épülete is felújításra vár, amely rekonstrukciójának előkészítésére az idei költségvetésből 600 millió forintot fordít a kormány.

A turisztikai kerékpáros útvonalak fejlesztésére 38,2 milliárd forint szerepel a jövő évi költségvetésben, ezt most 3,9 milliárddal emelte meg a kabinet.

A Kiskörei Vízerőmű környezetének turisztikai és sportcélú fejlesztésének előkészítésére 241 millió forint jut még az idei költségvetésből.

A Washingtoni Magyar Ház megvalósítására pedig 1 milliárd 756 millió forintot hagyott jóvá a kormány.