Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

E szerint Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megye több térségében erős hófúvásra kell készülni, amely magas hótorlaszokat emelhet. Szintén az erős hófúvás miatt Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országban első- vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A veszélyjelzés szerint az ország nyugati felében mindenhol, de az ország északkeleti felében is várhatóak viharos széllökések. Emellett az ország keleti megyéiben a jelentős mennyiségű eső, több területen pedig az intenzív havazás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF) csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Somogy valamint Zala megye következő 33 kistérségében adta ki a piros riasztást. Ezek: az abai, ajkai, balatonalmádi, balatonföldvári, balatonfüredi, barcsi, bicskei, csurgói, enyingi, fonyódi, gárdonyi, hévízi, kadarkúti, kaposvári, keszthelyi, kisbéri, komáromi, lengyeltóti, marcali, móri, nagyatádi, nagykanizsai, oroszlányi, siófoki, székesfehérvári, tabi, tapolcai, tatabányai, tatai, várpalotai, veszprémi, zalakarosi és zirci kistérség.

Mint írták, a hótakaróval borított térségekben a viharos, 60-90, helyenként akár az óránkénti 100 kilométeres erősséget meghaladó széllökés magas hótorlaszokat emelhet. Az OKF felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki teheti, ne induljon útnak, ha mégis, akkor viszont csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel.
Az OKF az autósoktól azt kéri, hogy közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Baleset az M3-ason - teljes útzár

Egy ember megsérült, amikor egy személygépkocsi és egy kisteherautó összeütközött csütörtökön az M3-as autópályán Hatvan határában - mondta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A műszaki mentés és a helyszíni vizsgálat idejére teljes útzárat rendeltek el a sztráda Budapest felé vezető oldalán.
A forgalmat a 3-as főútra tereli a rendőrség - közölte Soltész Bálint.

Több vonalon késnek a vonatok

Felső vezeték meghibásodás miatt késnek a vonatok Miskolc, Mezőzombor, Nyékládháza és Nyírbogdány környékén, valamint a Székesfehérvár és Nagykanizsa közötti szakaszon csütörtök délután - közölte a Mávinform az MTI-vel. Az ország északkeleti részein a felső vezetékre fagyott csapadék okoz zárlatokat. A meghibásodásokat folyamatosan javítják, de az utasoknak késésekre kell számítaniuk - figyelmeztettek.

A tájékoztatás szerint a Székesfehérvár és Nagykanizsa közötti szakaszon is jelentős késéssel közlekednek a vonatok, mert Balatonszemes és Fonyód között fa dőlt a felső vezetékre. A menetrend szerinti közlekedés csak késő délután állhat helyre - tették hozzá.

Több kilométeres kocsisor a 8-as főúton

Több kilométeres kocsisor torlódott fel a 8-as főúton Hajmáskérnél csütörtök délutánra a rossz látási viszonyok miatt, Tés a torlódás következtében még mindig elzárt település, három főúton pedig továbbra is kamionstop van érvényben Veszprém megyében - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Révész András elmondta: kora délutánig 45 esetben kérték a katasztrófavédelem segítségét a havas útviszonyok miatt: baleseteknél, műszaki mentéseknél segítenek a tűzoltók.
Tájékoztatása szerint a 82-es, a 83-as és a 73-as főúton továbbra is érvényben van a 7,5 tonna feletti teherautókra vonatkozó útzár.

Kritikus szakasz még a 8-as főút Hajmáskér és Öskü közötti szakasza, itt több kilométeres torlódás alakult ki a nehéz látási viszonyok és az ebből adódó elakadások, balesetek miatt - tette hozzá. Veszprém és Tüskevár között, valamit Csopak körzetében lassan megy vagy egyáltalán nem halad a forgalom, de a megye más részein is számíthatnak várakozásra az utazók - figyelmeztetett Révész.

A 8-as főúton kialakult kaotikus útviszonyok miatt Tés továbbra is elzárt település - mondta az MTI érdeklődésére a falu független polgármestere. Berki Józsefné tájékoztatása szerint a faluból Várpalotára ingázó felnőttek, valamint a csaknem félszáz iskolás elhelyezésének megszervezését elkezdték. A polgármester bízik abban, hogy a tésieknek nem kell Várpalotán éjszakázniuk, estig hazatérhetnek.

Kamionstop a zalai határátkelőkön

Csütörtökön 14 órától kamionstopot rendeltek el a zalai határátkelőkön - tájékoztatta a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke az MTI-t. Rigó Csaba közölte: a 7,5 tonna összsúlyt meghaladó járművekre vonatkozik a forgalmi korlátozás. A tiltás az M7-es autópálya letenyei, az M70-es autóút tornyiszentmiklósi és a 86-os főút rédicsi átkelőjére vonatkozik.