A Pallas Athéné Alapítványok szerint az alapítványok a felelősségteljes és eredményes működésüknek köszönhetően alapításuk óta megőrizték és gyarapították vagyonukat, amelyet oktatásfejlesztésre fordítottak.

Az alapítványok ötmillió forint alatti szerződés listái az alapítványok honlapjain az "Általános, önkéntesen közzétett adatok" menüpontban érhetők el.

A Pallas Athéné Alapítványok felelősségteljes gazdálkodásuk eredményeképpen 1,31 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat alapításuk óta - mondta Fekete Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója október 3-án az MTI-nek. Az alapítványok úgy tudták elérni a vagyonnövekedést, hogy közben mintegy 3,6 milliárd forinttal több mint 800 oktatási, kutatási, tudományos pályázatot támogattak.

A 2016. szeptember 30-i állapot szerint a Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forint alapítói vagyon az alapításuk óta 267,71 milliárd forintra nőtt.

A hat alapítvány és az általuk létrehozott gazdasági társaságok összességében 156,89 milliárd forintot magyar állampapírokban, 19,04 milliárd forintot bankbetétben, 70,78 milliárd forintot ingatlanban tartanak, 21 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek.