Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A korábban megjelent jogszabály-tervezetnek megfelelően a most megjelent végleges rendelet szerint a kibocsátó legfeljebb 3 százalékos havi díjat számíthatna fel a jövőben az el nem költött Szép-kártyás (Széchenyi Pihenő Kártya) összegekre - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből.

A havonta maximum 3 százalékos tarifát akkor kell fizetni, ha az érintett Szép-kártyás az adott összeg kártyára utalását követő második naptári év május 31-ig nem használja fel a a pénzt. A rendelet szerint a 3 százalékos díjakból származó összeget a kibocsátók kötelesek a kártya marketingjére, leegyszerűsítve reklámozására költeni.

A feledékeny Szép-kártyások számláin tetemes összeg van. Most pénteken - az MTI összeállítása szerint - több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás volt a kártyákon. A kártyakibocsátók május végéig folyamatosan figyelmeztetnek a közelgő határidőre, és közölték azt is: a határidőig történő felhasználásnak kedveznek a közelgő április végi és május 1-jei 4 napos illetve a május 21-i 3 napos hosszú hétvégék.

A régi Szép-kártyás jogszabályhoz hasonlóan az új rendelet szerint a kibocsátók maximum 1500 forintot kérhetnek az elveszett, ellopott vagy megrongálódott kártyák pótlásáért. Az új rendeletet teljes egészében itt olvashatja el (pdf).