Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerdán kötött megállapodás értelmében a Zhejiang Kaishan Compressor a Pest megyei Turán épít 40 megawatt teljesítményű geotermikus erőművet, amely a villamosenergia termelése mellett mezőgazdasági és lakóépületek hő- és fűtésigényét is kielégíti. A vállalat emellett Budapesten hozza létre geotermikus üzletági központját - közölte.
Szijjártó Péter hozzátette, hogy a cég a világ 3. legnagyobb gyártója, a távol-keleti térségben pedig piacvezető az erőművi kompresszorok előállításában.

A miniszter szerint a két ország kapcsolatának fejlődését a beruházások mellett a növekvő idegenforgalom is igazolja. Tavaly 230 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, ezért indokolt az összeköttetések bővítése - fogalmazott. Szijjártó Péter közölte, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a világ 7. legnagyobb légitársaságával, a China Eastern Air Holdinggal egy közvetlen repülőjárat indításáról Budapest és Sanghaj között. (Kiderült, hol épít megagyárat a Tesla.)

A miniszter a tárgyalásokat értékelve hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is az egyik legvonzóbb befektetési környezettel rendelkező államnak tekinti Magyarországot. A távol-keleti országból mostanáig csaknem 4 milliárd dollár értékű beruházás érkezett - tette hozzá.

Fotó forrása: Shutterstock