Július elejére készül el a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény új módosításával kapcsolatban kialakított észrevételeivel az Európai Központi Bank (ECB). Ezt követően szavazhat az Országgyűlés a javaslatról - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, a kormány tájékoztatására hivatkozva.

Ennek megfelelően a Ház eltekint attól, hogy házszabálytól való eltéréssel tárgyalja a jegybanktörvény-módosítást, így azt normál tárgyalási rendben vitatják majd meg a képviselők, akik hétfő este folytatják le az indítvány általános, kedden pedig a részletes vitáját - mondta. Hozzátette, meg fogják várni az ECB véleményének megérkezését, és azután dönthet majd a Ház a törvénymódosításról.

Rogán Antal jelezte azt is, hogy az általa vezetett gazdasági bizottság hétfő délután meghallgatja Simor András MNB-elnököt, aki ismertetni fogja az új jegybanktörvény-módosításról a központi bank álláspontját, amely a fideszes politikus tudomása szerint támogató.

Az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság múlt csütörtöki ülése után arról tájékoztatta az MTI-t, a kormánynak az a célja, hogy már július 2-án szavazzon az Országgyűlés a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény csütörtökön benyújtott módosításáról.