Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap a változó felhőzet mellett általában több órára kisüthet a nap, a Gyöngyös-Békéscsaba vonal széles sávjában viszont még este is lehetnek felhős körzetek. Elsősorban ezeken a helyeken fordulhat elő kisebb hózápor, havas eső zápor. Az északnyugati szelet többfelé kísérik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Késő estére +1 és -4 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estére derült vagy gyengén felhős idő jósolnak, csak az északkeleti megyékben lesz erősen felhős az ég, és ott fordulhat elő helyenként kisebb havazás. Hajnalra foltokban köd képződhet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet.

Hétfőn változó felhőzetre, általában többórás napsütésre számíthatunk. Az északkeleti megyékben és az Alpokalján azonban felhősebb lesz az ég, kisebb havazás, hózápor is ott fordulhat elő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek.

A Met.hu-n megjelent figyelmeztetés szerint hétfő reggelig az Alföld térségében és az Északi középhegység térségében kiemelten Nógrád, Borsod, Jász-Nagykun, Hajdú és Békés megyében kialakulhat gyenge, időszakosan közepes intenzitású havazás, megmaradó hó inkább a ma esti óráktól várható. A hétfő reggeli, déli óráktól előreláthatólag egyre inkább csak Borsod megye térségében számíthatunk ugyanerre megszakításokkal a hétfő éjféli órákig. Hétfő reggelig az említett területeken általában 2 centiméter, Borsod megye térségében ma estétől hétfő éjfélig 2-5 centiméter hó is összegyűlhet.

Az OMSZ orvosmeteorológiai figyelmeztetése szerint  most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. Az arra érzékenyek ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is tapasztalhatják. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet hidegfronti hatásnál, számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére.

Az időjárás okozta hétvégi forgalmi fennakadások miatt a rendőrség figyelmeztetést adott ki.

A fotó forrása: Napi.hu.