A Miniszterelnökség közreadta az a levelet, amit Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter írt Páva Zsolt pécsi polgármesternek, amelyben kiáll a pécsi városházától - a sajtóhírek szerint - elbocsátott nyugdíjas biztonsági őr mellett.

A 73 éves biztonsági őr korábban azt nyilatkozta a Blikknek, hogy azért vesztette el az állását, mert őt tartják felelősnek azért, hogy Kósa Lajos sofőrje a múlt szerdán a városháza kapujának hajtva meghúzta a szolgálati autót.

Kósa Lajos nyílt levelét alább közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajtóhírekből értesültem arról, hogy a pécsi városházánál szolgálatot teljesítő idős munkatársat elbocsátották állásából, azzal az indoklással, hogy éppen akkor hagyta el szolgálati helyét, amikor én megérkeztem.

Az ott kialakult incidensért nem tartom őt felelősnek, ezért arra kérem Polgármester urat, hogy gyakoroljon méltányosságot, és ha egyetért a javaslatommal, intézkedjen, hogy az idős úr továbbra is elláthassa feladatát.

- írta a miniszter.

Kósa Lajos az 1300 milliárdos pénzkezelési ügy kipattanása után igyekezett elkerülni a sajtót. Március 20-án Pécsre érkezve a városházára tartott, ahol több újságíró is várta a kocsibejárónál. A parkolóhoz vezető útra először nem tudott behajtani a sofőr, mert egy furgon elfoglalta a helyet (ekkor a biztonsági őr elhagyta a helyét, mert "szólította a szükség"), és ekkor húzta meg a miniszter sofőrje az autó egyik oldalát. Majd elhajtott, és másodjára sikerült befordulni a járművel az átjáróba. Az esetről itt olvashat.

A kép forrása: Pixabay.