A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormány 1418/2016. (VII. 29.) számú kormányhatározata "a Modern Városok Program keretében végrehajtandó fejlesztések megvalósításáról" címmel, amely azt rögzíti, hogy a kormány

 

  • egyetért azzal, hogy a Modern Városok Program keretében megvalósuló azon beruházások, amelyek költségei elszámolhatóak valamelyik operatív programban, kizárólag európai uniós alapokból származó támogatások bevonásával valósuljanak meg
  • felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert és az irányító hatóságokért felelős minisztereket, hogy a Modern városok program keretében tervezett fejlesztések tekintetében az operatív programokhoz történő illeszkedés vizsgálatát tegyék meg. Ezen feladatkörért a Miniszterelnökséget vezető miniszter és az érintett miniszterek a felelősek, a határidő pedig folyamatos.
  • felkéri az érintett megyei jogú városok önkormányzatait, hogy a nemzetgazdasági miniszter bevonásával, kezdeményezzék az integrált területi programok módosítását azok felülvizsgálata során. Itt Varga Mihály felelős, a határidő pedig szintén folyamatos.
  • felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a feladat végrehajtásáról számoljon be a kormánynak. Ezért Lázár János a felelős és első alkalommal 2016. október 31-én kell beszámolnia, azt követően pedig félévente.