A legjobbiskola.hu portál magyar középiskolákat értékelő rangsorában az elmúlt évhez hasonlóan 2019-ben is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első, ám az utána következő iskolák alig vannak lemaradva tőle.

Két helyet előre lépve lett második a Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnázium hatosztályos képzése, míg az iskola négyosztályos képzése az összesített ranglista ötödik helyén végzett. A harmadik helyre a XIV. kerületi Szent István Gimnázium hatosztályos képzése lépett, amely a tavalyihoz képest 12 helyet javított. Ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzése ennél is nagyobbat, 15 helyet ugrott előre, így lett 6.

A 2018-ban még az összesített rangsor 2. helyén álló Deák Téri Evangélikus Gimnázium 8 évfolyamos képzése 8 helyezéssel, ugyanezen iskola 4 évfolyamos képzése 12 helyezéssel lépett vissza. A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 6 évfolyamos képzése 10 hellyel, 4 évfolyamos képzése 9 hellyel került lejjebb a rangsorban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb középiskolák versengése rendkívül szoros. Az első és a huszadik helyezett intézmény eredménye között mindössze 1,7 százalékpontos eltérés mutatkozik, de még a rangsor 100. helyezettje, a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium is csak 10 százalékponttal van elmaradva a legjobbtól - derül ki a közleményből.

A szakközépiskolák listáján a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája áll az első helyen, a másodikra a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája került, míg a harmadik helyen a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett.