Április 19-e már munkaszüneti nap, így csütörtökön nagy forgalomra kell számítani. A közlekedők elsősorban csütörtöktől az M1-M0-M3/M35 és az M1-M0-M5 nyugat-keleti irányú forgalma növekedhet számottevően, illetve a Románia, Ukrajna felé vezető nem gyorsforgalmi utak közül a 4-es főút forgalma erősödhet érdemben.

Tekintettel arra, hogy az M1-es autópálya Tatabánya környéki szakaszán sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a gyorsforgalmi út felújítási munkái, illetve az M0 déli szektorának fejlesztése, ezen a két útszakaszon szinte biztosan jelentős torlódások alakulhatnak ki - írják.

Ugyanakkor néhány héttel ezelőtt a közútkezelő az M0-M5 csomópontjában kapacitásnövelő fejlesztést hajtott végre, hogy a húsvéthoz hasonló nagyarányú ünnepi forgalom okozta torlódásokat mérsékelhesse ezen a frekventált útszakaszon.

Fontos tudni, hogy az április 19-ét követő péntek az ortodox húsvét kezdete, így a nyugat-kelet irányú forgalom, különösen Ukrajna, Románia, Szerbia felé még erősebb lehet. Az ünnepek végén várhatóan a visszafelé tartó forgalom jobban eloszlik, de főleg a főváros irányába valószínűleg így is telítettebb sávokon közlekedhetnek majd az autósok vasárnap vagy hétfőn.