Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor magyar kormányfő, Milos Zeman cseh elnök és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke megtagadják a menekültek befogadását, Európa külső határainak megerősítése mellett kardoskodnak és véget vetnének a Földközi-tengeren keresztüli migrációnak - írja az MTI.

A szerző szerint azonban a fent említett tagállamok elzárkózásának megvannak az okai: egy szegényebb ország, mint például Magyarország, nem tudja ugyanazokat a szociális szolgáltatásokat nyújtani a bevándorlóknak, mint Luxemburg vagy Svédország; egy román politikus mivel magyarázhatná, hogy menekülteket fogad be, miközben az országból a nélkülözés elől külföldre mennek dolgozni az emberek. (Eddig 700 menekültet fogadott be Románia.) A bevándorlók szerinte egyébként sem maradnának azokban az országokban, amelyek nem tudnak nekik szociális támogatást nyújtani.

Schümer arra is utal, hogy az unió kettős mércét alkalmaz, Nyugaton a dicséreteket, Keleten a szidást osztogatja. Még soha egyetlen uniós biztos nem kritizálta a pártközeli politikusok kinevezését a német alkotmánybíróságba vagy a pártok befolyását a közszolgálati televízióra - szögezte le.