Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem hiszem, hogy a lista komolyan vehető vagy mérvadó lenne - felelte a mai kormányinfón Lázár János kancelláriaminiszter a Napi.hu kiadásában ma megjelent A 100 leggazdagabb 2017 című kiadvány kapcsán.

A kérdező Mészáros Lőrinc látványos gazdagodásáról tudakolta a miniszter véleményét, amire Lázár úgy válaszolt: "tudomásul kell venni, hogy a világban vannak szegényebbek és gazdagabbak".

A Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a nem komolyan vehető lista szerint tavaly a felcsúti üzletember és családjának becsült vagyona 120 milliárd forintra rúgott, míg egy évvel korábban 23,8 milliárd volt. A lista 2002-es készítése óta ilyen mértékű ugrásra még nem volt példa.

Évekkel ezelőtt a magyar sajtó Simicska Lajos üzleti ügyeiről cikkezett, már akkor is azt vallottam, hogy nem helyes, ha egy vállalkozót kipellengérezünk csak azért, mert vannak politikai elkötelezettségei. A vállalkozás nem a politika és a közélet világa - ezt vallottam Simicska Lajos esetében is - fogalmazott a kancelláriaminiszter.

Nem bújom ezeket a listákat, de eszembe jut, hogy rajta vannak-e a valódi leggazdagabbak a listán. Nem tartom magam kommunistának, ezért más zsebében nem is turkálok - mondta Lázár János.