Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Újpest felé tartó metró a Nyugati pályaudvar állomáson romlott el. Az Index munkatársa a szerelvényen volt, azt tapasztalta, hogy a metró nagyjából 10-12 percig állt az állomáson zárt ajtókkal. Eközben nem történt semmi azon kívül, hogy a metró vezetője a hangosbemondókban 6-8-szor elnézést kért.

A zsúfolt kocsiban feszült hangulat volt, többen fideszezni, mészároslőrincezni kezdtek, de munkatársunk hallotta, amikor valaki arról beszélt, hogy a "Bezzeg stadion, az van, de ezt a metrót nem tudják megcsinálni".

Két metrókocsiból végül úgy jutottak ki az utasok, hogy két izmosabb férfi szétfeszítette az ajtót, holott ezt a biztonsági vezérlő elvileg nem is tehetné lehetővé. A vezető végül végigment a kocsin, és mechanikusan kinyitott a többi ajtót. A szerelvény azóta is az állomáson áll, ahol lenn több tízméteres sor várja, hogy feljusson a felszínre.

A vésznyitó sem működött

Utasok a BKK Facebook-oldalán érdekes adalékokat szolgáltattak a metróleálláshoz. Egyikük azt írta: "Megállt az új metró a nyugati megállóban kb. 7.45-kor, bent ragadtunk és nem tudták kinyitni az ajtókat. Majd kb. mikor már 10-szer bemondta hogy kis türelmet kérünk, az utasokkal megbeszéltük, hogy megpróbáljuk a vésznyitót. Elfordítottam a vésznyitót, mert én álltam a legközelebb hozzá, utána pedig húztuk szét az ajtót belülről, aztán mikor látták a kint állók, hogy nem megy, mert mindig visszacsukódott, akkor segítettek kívülről is, és végre kijutottunk." - ezt már a hvg.hu találta.

Egy másik utas azt írta, "konkrétan sírtak a metrón, kiabáltak. Kifeszítették az ajtót az utasok. Borzalmas volt."

A BKK tájékoztatása szerint 8.15 után újraindult a metróközlekedés.